Gå till innehåll

Göteborgs Skidförbund

Göteborgs Skidförbund

Alpin Skidåkning i Göteborg

Att tävla i alpin skidåkning i Göteborg kan ses som en omöjlighet men faktum är att Göteborgs distrikt hävdar sig väl i Götaland både vad gäller bredd och topp. Detta befästes ytterligare genom att Göteborg fick en svensk ungdomsmästare i slalom 2005.

Göteborg har en väldigt fin träningsbacke, Alebacken i Alafors längs riksväg 45. Backen sköts av ett fantastiskt gäng idealister som älskar att göra snö! Alebacken brukar faktiskt vara en av de första backarna i Götaland att ha snö!

Verksamheten i klubbarna har en ungdomsprofil även om det finns ett antal överåriga (föräldrar) som gärna "boxar pinnar" när barnen inte ser på.

Huvudtävlingarna för ungdomar 11-12 och 13-14 år kallas för Lilla Världscupen. Under januari och februari körs ett antal kvaltävlingar i slalom, storslalom och super G mellan Göteborgs ungdomar.
De som deltagit i tillräckligt många kvaltävlingar går vidare till landsdelsfinalen där man får mäta sig med skidåkare från övriga delar av Götaland.

Ungdomar i åldrarna 15-16 år åker kvaltävlingar i slalom, storslalom, super G och störtlopp mot alla ungdomar i Götaland. De som deltar i tillräckligt många kvaltävlingar kvalificerar sig till Ungdoms SM där man träffar och tävlar mot ungdomar från hela Sverige.

På hemmaplan är DM den största tävlingen. Här tävlas i slalom och storslalom i alla åldrar.

Senast uppdaterad
2022-11-25
Publicerad
2022-09-30
Skribent
Tom Mårtensson

Huvudsponsor