Hoppa till sidans innehåll

VW Cup 2022, en solskenshistoria

13 MAR 2022 12:45
26 ungdomar samlades på Domsjö IP kl. 16:00 torsdagen den 10 mars. Medelpadsdressarna delades ut och ungdomarna fick själva hitta sovplatser i de olika rummen på idrottsanläggningen.
  • Uppdaterad: 06 APR 2022 22:12

Två av våra ledare höll ordning på alla måltider, lagade frukost och kvällsfika och tog emot lådorna med lunch och middag som kördes ut till vårt boende av arrangörerna. Ett bra koncept!

Efter middagen for många ut och testade banan inför fredagens lopp. Vårt boende låg mycket nära stadion så vi kunde ta oss till tävlingsplatsen via ett stickspår på ca 700 meter. Närheten till stadion underlättade logistiken enormt. Endast några få behövde skjuts under helgen när de lämnat in sina skidor för vallning. Vi bidrog med en vallare till det gemensamma vallateamet som körde igång direkt. Det blev ett extremt långt första valla-pass som avslutades först sent på natten. Bra jobbat av dem! Det konstaterades att det hade behövts många fler vallare den första dagen eftersom alla skidor skulle rengöras innan vallning. De kommande dagarna blev betydligt lugnare för vallarna och de gjorde ett mycket bra jobb med skidorna som alla åkare verkade nöjda med.

Fredagen inleddes med ett distanslopp på 3,8 km för samtliga ungdomar. Alla kämpade bra och med ett glatt humör! På kvällen var det dags för invigning med fackeltåg från hockeyarenan till torget och prisutdelning till de tre främsta lagen från dagens tävlingar.

Under lördagen var det två tävlingar; sprint på förmiddagen och ski-cross på eftermiddagen. Ett evigt pusslande med logistiken kring skidorna men vi fick ihop det och alla hann åka banan innan start och alla hann i tid till sin start. På kvällen firade vi alla ungdomarnas fina insatser och den glädjande segern i sprinten i klassen H14 med goda jordgubbstårtor!

Tyvärr blev 5 personer förkylda under helgen så inför söndagens stafetter fick vi pussla en hel del. Vi fick först ihop precis 6 lag, varav ett mix-lag, men då två tjejer blev sjuka på söndagsmorgonen blev två killar utan lag. Glädjande nog lyckades vi lösa det genom att prata ihop oss med Ångermanland och Östergötland. Våra killar hoppade in på de sista sträckorna i deras lag så alla fick genomföra en hel stafett. Ett uppskattat samarbete från alla involverade distrikt!  

Helgen var intensiv och det var många trötta åkare och ledare vid hemfärd. Men alla verkade nöjda och glada och alla fick med sig härliga minnen från helgen!

Avslutnmignensvis vill Medelpads skidförbund tacka alla sponsorer som bidragit till att göra detta till ett minne för livet för våra ungdomar.

- "Jag vill vara med nästa år också" vara en av kommentarerna från en av deltagarna. - 

Skribent: Eric Boström
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info