Hoppa till sidans innehåll

Nu är vi igång!

21 JAN 2021 19:23
Tävlingssäsongen 20/21 i Medelpad är igång. Två tävlingar avklarade i ett nytt och lite annorlunda format. Allt för att minimera spridning av Covid. Det kan vi leva med så länge det känns tryggt och våra ungdomar får tävla i den sport vi alla älskar.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2021 18:40

Vi planerar för att fortsätta på samma inslagna väg, om det så blir hela säsongen, det återstår att se. Givetvis ingen publik, ingen servering, ingen dryck i mål, ingen prisutdelning, inga anslagna resultat, inga duchar eller omklädningsrum, generöst tillgaget startdjup mellan åldersklasserna och bara åkare från Medelpads distrik.

Utvärdering av de två tävlingar som körts visar att vi gör rätt saker och alla inblandade känner sig säker när man kommer till tävlingsarenan.

Fyra första tävlingarna kommer att genomföras i fristil för att inte behöva lägga tid på arenan för att hitta rätt valla. Framgent har vi identifierat två föreningar som har bra förutsättningar att kunna hålla klassiska tävlingar. Generösa parkeringar, bra ytor för att prova skidor utan att det blir trångt. Dessa två tävlingarna är Bergeforsen Ski Race och Lucksta Skidan. Den sistnämda kommer också att ha DM-status.

Vi hoppas att alla våra ansträningar för att överhuvudtaget kunna genomföra tävlingsverksamhet ses som positivt. Vi förstår att det  är ovant att inte kunna  få se ungdomarna eller att bara få umgås på arenorna på samma sätt som man är van vid men vi måste fortsatt sköta detta snyggt för att ungdomarna ska kunna fortsätta tävla.

Tillsammans är vi starka!

Skribent: Eric Boström
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info