Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering längdtävlingsplan Medelpad

28 DEC 2020 13:25
Liten uppdatering över hur läget ser ut för Medelpads planerade längdskidtävlingar.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2020 15:32

Hej och god försättning skidälskare!
  
Här följer en beskrivning hur vi ligger till med skidtävlingarna som planeras för vårt distrikt.
  
Som ni tidigare har sett verkar regionen och regionsepidemiologen inte ha några andra synpunkter än de rekommendationer som FHM kommit med. (OK att arrangera tävlingar för barn födda mellan 2005 och 2010 .)
Alltså ok att genomför tävlingar i från det perspektivet.
Återkommer till detta nedan.
  
Matfors SK har administrerat ansökt om tillstånd hos Polisen för att genomföra det tre första tävlingarna i distriktet, Matfors SK(v1), Kovlands IF(v2) och Alnö SK (v3)
Vi har fått svar från Polisen och där är det också grönt ljus. Man bedömer att det inte anses som en allmän sammankomst att arrangera en Coronaanpassad längdskidtävling.
För kommande tävlingar gör vi likande anmälan om tillstånd men eftersom läget snabbt kan ändras kändes det som onödigt att föregå de kommande tävlingarna.
  
Således finns det inga hinder rent lagligt att genomföra de tre tävlingar som ligger först i programmet.
  
Finns dock två "men" som måste beaktas och diskuteras innan vi tar några slutgiltiga beslut.
  
1. Sundsvalls kommun kommer inte hyra ut Ängen så länge man bara har 1700 meter konstsnöspår öppet. Krävs att fler slingor tex hotellslingan går att preparera innan detta kan bli på tal. Krävs natursnö för detta. Man kör kanonerna nu när det går så att de saknade 300 meter på Kallaspåret går att lägga samt att lägga igen innerplanen. Det har kommit in en del klagomål på trängsel på Ängen till kommunen. Detta trots att vi gjort vad vi kan med att sprida ut träningarna mellan olika tider och dagar för de 7 klubbar som delar på utrymmet tillsammans med allmänheten. Kan bli justeringar där om det inte blir mer spår tillgängligt. Summasumarum, vi behöver således natursnö i distriktet för att över huvudtaget kunna arrangera någonting alls.  Tittar man ut genom fönstret blir man ju inte direkt positiv! Prognosen framöver ser väl inte heller ut att vara speciellt lovande men det kan ju ändras.
  
2. Är vi trygg med att arrangera tävlingar om nu det finns möjligheter att göra det? Kan vi göra det på ett säkert sätt så att vi inte ställer till det med ökad smittspridning? Den senaste diskussion vi hade i LK kändes det som att alla hade en positiv känsla och att vi skall kunna få arrangemangen säkra. Tex att bara åkare från vårt distrikt har möjlighet att anmäla sig, klasser från år 2005 till 2010, ingen publik, minimalt med ledare i och omkring tävlingsområdet, stora startdjup i klasserna (1 min), uppehåll mellan åldersklasser, ingen servering, inga ombytesmöjligheter, ingen prisceremoni samt minimalt med funktionärer.
  
Matfors SK kommer att ta ett beslut 3/1 om deras tävling kan genomföras 10/1 som planerat.
Infromation om det två följande tävlingarna kommer så fort vi har bättre koll på snöläget.
  
Förmedlar eventuell annan ny infromation fortlöppande 
Skribent: Eric Boström
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info