Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger, Team Medelpad

24 JUL 2020 18:00
För tredje året i rad, arrangerar Team Medelpad ett sommarläger för Medelpads junioråkare. Rekordmånga deltagare och toppenväder gjorde att arrangemanget blev en succé!
  • Uppdaterad: 24 JUL 2020 17:58

Här kommer en summering o resultat från backrace, prolog och finalheat, rullskidor-klassiskt som fick avsluta årets gemensamma läger för juniorer och seniorer i Team Medelpad.

 

Fyra dagar av bra och allround träning är nu avslutad med allt mellan ca 30-35 st deltagare som deltog från 7st av distriktets klubbar (Alnö SK, Bergeforsen SK, IF Strategen, Lucksta IF, Matfors SK, Stockvik SF och Tynderö IK) och alla erbjöds 4 dagar av träningspass fyllda med både fart och längre återhämtningspass i en skön och varierande terräng samt i strålande träningsväder och anpassat efter SSF:s och FHM:s råd och riktlinjer pga Corona situationen.

 

Lägret började med löptest om ca 1.8 km i Nacksta-spåret upp till Grodtjärn och Stavgång (intervaller) uppför Sidsjöbacken på torsdagen.

Hinderbana och cirkelövningar med styrka och rörlighet på Hillstamon, distanspass på MTB-cykel runt Södra Berget via Fågelberget samt 4*4 min intervallpass rullskidor-skate på Ängen fredag förmiddag.

 

Eftermiddagen fortsatte på Ängen med ett distanspass och impulser på rullskidor-klassiskt och avslutades med grillning vid en av Ängens alla grillplatser.

 

Lördagens ”crosspass”, löpning alt cykling o rullskidor, startade med löpning mellan Hillstamon och Töva där deltagarna bla fick smaka på myrlöpning i naturskön terräng upp mot Svanängstugan och vidare mot Töva för vila och ute-lunch med egen medhavd mat på IF Strategens hemmaarena ”Töva Lité”. 7 st deltagare valde att ta sig runt Marmen via Matfors till Töva på cykel istället.

Lördagen fortsatte med rullskidor-klassiskt överkroppspass (stakning) från Töva till Huljen och tillbaka.

 

Trötta men sugna och säkert en del nervösa såg ändå fram emot ”Grand finale” och söndagens tuffa backrace rullskidor-klassiskt uppför gamla serpentinvägen till utsiktsplatsen på Södra berget.

Väl på plats söndagsmorgonen och med vägbommarna låsta infann sig en viss panikkänsla för oss ledare men ganska snabbt fick vi tag på nycklar och bommarna kunde öppnas och prologen startade bara 10 min efter utsatt tid.

 

31 st åkare gjorde upp om platserna till de olika finalheaten och i varje heat ställdes 5 st åkare mot varandra, tjejer och killar blandat, och utifrån deras tider från prologen.

Vinnare från kvarts- och semifinalheaten avancerar uppåt i heaten och åkaren på femte plats trillar neråt efter den sk Lyckselemodellen.

Racen flöt på i rasande tempo och åkarna pressade varandra till det yttersta och utan några större incidenter. Finalheaten blev lika rafflande och spännande vilket knappats kunde ha avslutats bättre för årets gemensamma läger i Team Medelpad.

 

Statistik: ca 30-35 st åkare per träningspass och med ungefärlig fördelning på 4-5 st seniorer, 5-8st 01:or, 5-6st 02:or, 5-7st 03:or och 9-15st 04:or, totalt var 42 anmälda varav 23 tjejer och 19 killar.

En bra åldersspridning och kul att se så många nya bekantskaper och som förhoppningsvis väljer att satsa vidare inom längdskidåkning, ser lovande ut helt enkelt och spännande att följa i vinter

 // Tony Ersson, Team Medelapd 

FotoTony Ersson

 

Under söndagens race gjorde Sundsvalls Tidning ett repotage om lägret.

För att se artikeln, klicka på länken. (Kräver tyvärr att man är Pluskund för att kunna läsa artikeln)

https://www.st.nu/logga-in/medelpads-unga-skidloften-pa-gemensamt-barmarkslager-inte-sa-vanligt-att-klubbar-samarbetar

Skribent: Eric Boström
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info