Hoppa till sidans innehåll

Rekomendation gällande tävlande utanför Medelpad

28 DEC 2020 14:00
LK Medelpad har gjort en rekommendation gällande tävlande utanför distriktet barn födda 2005 och senare.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2020 15:04

"Utdrag av delar från mail skickat av LK MSF ordförande  till LK Medlpad 28/12"
  
Den gemensamma hållningen efter LK mötet den 16/12 var att vi skulle rekommendera att inte åka ut på tävlingar utanför distriktet så länge läget är som det är.
En del klubbar vet jag har på ett tydligt sätt förmedlat detta till sina medlemmar, alla kanske har gjort det men utan att jag har fått vetskap om det.
Hur som helst, så vidhåller jag att det är denna rekommendation som gäller tills vidare.
  
Bedömningen har gjorts efter det möte telefonmöte med SSF som hölls 15/12 där de flesta av distriktets aktiva klubbar deltog. Med avsikt att minimera resande och blandning av personer från olika delar av Sverige.
Här finns utrymme för en del tolkningar tyvärr och vi (LK MSF) har gjort en tolkning och andra har gjort andra tolkningar. Det som kan tolkas är om man skall ta in icke distrisktsåkare eller inte. MSF tolkade det så att det är distrikt söder ut som har lite tävlingar som kan vara lite generösa och låta granndistrikt komma och tävla men att detta inte skulle gälla för oss norrut. (subjektiv fråga vad som är norr och söder)
  
Tråkigt att göra en del medelpadingar besvikna som vill tävla "utsocknes"  men det är inte rätten/möjligheten till att tävla vi pratar om i grunden. Det är minimering av spridning av ett dödligt virus.
Alla gör sin individuella bedömning och är det så att en arrangörsklubb väljer att utnyttja möjligheten att låta icke distriktsåkare anmäla och deltaga i tävlingar, då väljer man själv om man vill vara med och åka eller inte men det sänder fel signaler enligt vår (LK MSF) mening.
 
//
  
 Eric Boström
 
Ordförande LK MSF 
Skribent: Eric Boström
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info