Hoppa till sidans innehåll

Medelpad - VW-Cup Bollnäs 2020

19 MAR 2020 10:00
Summering av VW-cup 2020 i Bollnäs
  • Uppdaterad: 19 MAR 2020 21:52

I år var det ny sponsor och nytt namn. Den tidigare ICA-Cup blev Volkswagen Ungdomscup. 

För fjärde och sista året genomfördes Volkswagen Ungdomscup i Bollnäs i fri stil med fina, vintriga och soliga förhållanden. 
 
Med ett milt väder och dåligt med snöfall var arrangören Rehns BK länge tveksamma men bara dagarna innan helgen kom räddningen, ett rikligt snöfall som gjorde denna helg helt fantastisk.
 
Efter ett visst antal genomförda tävlingar på hemmaplan så var det dags för den stora Riksfinalen i Bollnäs. 
Ungdomar i åldern 13-14 år tävlar för sina distrikt och efter fyra tävlingar; distans, sprint, skicross och stafetter koras Sveriges bästa distrikt. 
Totalt deltog ca 400 ungdomar och Medelpad hade 39 st åkare anmälda varav 35 st kom till start med en jämn fördelning mellan tjejer och killar. 
 
Medelpad representerades av: 
Bergeforsens SK - 4 st
Alnö SK - 9 st
Kovlands IF - 2 st
Lucksta IF - 3 st
Matfors SK - 9 st
Selånger - 2 st
Stockvik - 5 st
Tynderö IK - 1 st
 
Ledarna för helgen var:
Erika Öhrn, Bergeforsens SK       
Gustav Rautila, Bergeforsens SK 
Niklas Nordensson, Lucksta IF  
Anders Nordin, Lucksta IF
 
Tävlingarna inleddes på fredagen med ett distanslopp, 3,3 km i fri stil. Det var en härlig dag med mycket fina prestationer av Medelpads ungdomar. 
Fredagen avslutades med en invigning som startade med ett ljudligt fackeltåg där Medelpad mer än väl hördes med vår härliga ramsa samt musik från den bärbara högtalaren. En låt som även för mig kommer vara ett minne förknippat med årets riksfinal.
 
Under dag två stod en sprint och en skicross på programmet. Dagen började med en sprint på ca 750 m. Åktiden var relativt kort på en snabb bana vilket innebar flera 
placeringar inom samma sekund. Det var tajt och jämnt mellan åkarna. Kul att se hur de kämpade och fällde över mållinjen.
 
På eftermiddagen fortsatte tävlingarna med en skicross på 450 m med många tekniska moment. Här hade Medelpad de bästa resultaten för helgen med bl.a en topp tio 
placering i vardera av de fyra åldersgrupperna (D/H 13 och 14). Vilka prestationer av hela vårt gäng. 
 
Efter en hektisk dag åkte Medelpadstruppen på Kamratmiddagen som bestod av tacos, underhållning och prisutdelning av alla distrikts ”Bästa kompis”. Här blev
Kajsa Eklund från Bergeforsens SK framröstad av sina kompisar till Medelpads ”Bästa kompis”. Grattis Kajsa!
 
Tävlingarna avslutades under söndagen med stafetter där Medelpad fick ihop sju lag totalt, två lag i långa stafetten, fyra i korta och ett skicross-stafettlag. Några hamnade 
också i mixade lag. Som alla kämpade. Det är något speciellt med stafett. Bra jobbat alla!
 
Medelpad slutade på en fin 13:e plats i totala Distriktskampen av 21 st distrikt. 
Dock lyckades inte Medelpad vinna det åtråvärda pris som röstas fram av alla helgens deltagare som trevligaste distriktet. Grattis Ångermanland till den utmärkelsen!
 
Avslutningsvis så skulle jag som en av helgens ledare (jag vet att de övriga håller med) vilja säga att det har varit en ära att få vara med dessa fina ungdomar. 
En fantastisk gemenskap, ungdomar som varit hjälpsamma mot varandra och många har lärt känna nya kompisar. Alla har kämpat, hejat och skrattat. Det har varit så kul. Mycket glädje!
 
Vi har verkligen varit ETT lag denna helg! Allt har fungerat toppenbra!
 
Stort TACK från oss ledare, Erika, Gustav, Niklas och Anders till alla inblandade - vårt ”allt i allo", vallare, föräldrar, supportrar och inte minst våra ungdomar.
Hoppas vi ses snart igen.
 
Mvh / Ledarna 
gm. Erika Öhrn
Skribent: Eric Boström
E-post: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info