Hoppa till sidans innehåll

Axel Lindqvist tävlar i Alpina VM

14 FEB 2019 16:42
Vid dagens kvaltävling under VM säkrade Sundsvalls slalomklubbs lovande junior Axel Lindqvist en startplats vid morgondagens storslalomtävling.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2019 16:42

Axel blev för två veckor sedan som blott 18-åring uttagen i Sveriges trupp i storslalom till Alpina VM.
Då det samlade antalet åkare från alla länder är större än vad som kan hanteras inom en tävling arrangeras kval i bland annat storslalom. Från kvalet går 25 st åkare vidare till "huvudracet".

Vid dagens kval till storslalomtävlingen deltog 120 åkare från i stort sett alla länder som är representerade vid VM, så också Axel.

Axel hade ett tidigt startnummer i dagens tävling och kopplade redan i första åket ett grepp om tävlingen med en ledning om 77 hundradelar inför andra åket.

Till det andra åket är startordningen densamma som resultatlistan från första åket med knoren att en vändning sker av de 30 snabbaste.

Underlaget i tävlingsbacken var mjukt idag vilket gjorde det svårare för de flesta med snabba tider i första åket men Axel lyckades bemästra underlaget och gick vinnande ur tävlingen med 82 hundradelar, vilket är en stor marginal beaktat motståndet.

Vi från Medelpads Skidförbund vill gratulera och önska Axel lycka till vid morgondagens tävling.

Skribent: Magnus Borgsten
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info