Hoppa till sidans innehåll

Stipendier till unga Medelpadsåkare

28 NOV 2016 21:38
Medelpads skidförbund delade ut fyra ungdomsstipendier till lovande skidungdomar på årsmötet 17 oktober.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2016 21:56

Här är motiveringarna varför just dessa fyra får stipendiet (från överst till vänster till nederst till höger på bilden):

Alpint:

Gustaf Lindqvist (-01) Sundsvalls Slalomklubb
Gustaf har under säsongen 2015/2016 tagit ytterligare kliv i sin alpina karriär, Han har under säsongen blivit tvåa i Vemdalsslalom, haft flertalet toppplaceringar vid kval till USM samt guld i slalom vid USM-finalen i Idre. Han är en träningsvillig kille som är en god ambassadör för vår förening.
MSF premierar Gustafs goda resultat som befäster Medelpads position på Sveriges alpina karta.

Julia Nilsson (-01) Nolby Alpina
Julia tränar alltid ambitiöst och sprider glädje i gruppen. Hon har under säsongen gjort stora framsteg i både slalom och storslalom. Om träningsgruppen inte har träning så är Julia ofta där och åker ändå. Hon är nog den som gör flest åk i Nolbybacken under en säsong.
MSF premierar Julias träningsvilja och engagemang inom alpin skidsport.

Längd:

Jenny Edin (-01) Matfors SK
Jenny är en tjej som inte hållit på med skidor så länge och som i det tysta kämpat på och gjort stora framsteg. Senaste åren har hon fått lön för sin möda och även börjat visa resultat på Folksam och USM. Jenny har nu ställt in sitt fokus på att komma in på skidgymnasium och väl där finns inga gränser på hennes utveckling! Jenny är en bra förebild i MSK för våra tjejer och en viktig pjäs för att få våra yngre tjejer att åka vidare i skidspåren.
MSF premierar Jennys framsteg i skidspåren och för att hon är en bra förebild för övriga klubbkamrater.

Vincent Frank Johnson (-01) Matfors SK
Vincent är en skidåkare som brinner för sin sport och som verkligen vet vad han vill. Redan som tolvåring nådde han stora framgångar i längdskidåkning och vi såg alla fram mot många härliga skidår.
Tyvärr drabbades Vincent av en sjukdom som har hämmat honom i två år. Han har dock aldrig gett upp och med denna iver och enorma vilja vill vi nu i MSK stötta Vincent i hans framtida satsning som han inte på långa vägar har gett upp. Vincent är en stor förebild i vår klubb genom sin iver att träna och sitt fokus som smittar av sig på våra yngre åkare.
MSF premierar Vincents kämpaglöd och viljan att fortsätta sin utveckling inom skidsporten.

Skribent: Kalle Norberg
Epost: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info